Afgelopen jaar sleepten we een aantal bijzondere prijzen in de wacht voor onze MVO-prestaties


WeCycle Gouden Bakkie Award

Wecycle beloonde Technische Unie met een Gouden Bakkie Award vanwege het unieke inzamelconcept voor tl-buizen en armaturen.

Technische Unie was de eerste technische groothandel die inleverbakken voor afgedankte tl-buizen en elektrische apparaten plaatste in haar 37 servicecentra. Voor klanten die hier geen gebruik van maken en ook niet terecht kunnen op de gemeentelijke milieustraat, ontwikkelden Technische Unie en Wecycle een nieuw inzamelconcept: vrachtwagens van Technische Unie halen lampen en armaturen op bij klanten, waarna Wecycle deze bij overslagpunten ophaalt. Op deze manier ontzorgt Technische Unie 95 procent van haar klanten. In totaal leverde Technische Unie vorig jaar meer dan 51 ton aan lampen en armaturen in voor recycling. Dat vond Wecycle een Award waard!

Ariane van Dijk, Manager MVO en Ed van Zuylen, Kwaliteitscoördinator van Technische Unie, ontvangen de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn, directeur LightRec (links) en Raymond Onink, adviseur Zakelijke Markt van Wecycle (rechts)

Ariane van Dijk, Manager MVO en Ed van Zuylen, Kwaliteitscoördinator van Technische Unie, ontvangen de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn, directeur LightRec (links) en Raymond Onink, adviseur Zakelijke Markt van Wecycle (rechts)


Colam Award

Ook wonnen we de Colam Award voor onze bijdrage aan het initiatief Clean2Antarctica, een spectaculair project dat zijn hoogtepunt kende in een hevige sneeuwstorm…

De Colam Award – Coisne & Lambert Shareholders Choice – is een prijs die door de aandeelhouders van Sonepar wordt uitgereikt voor initiatieven binnen Sonepar die verder gaan dan de normale business.

Clean2Antarctica is zo’n uitzonderlijk project. Technische Unie is in 2017 als hoofdsponsor in zee gegaan met Edwin ter Velde en zijn vrouw Liesbeth. Hun doel was om met een voertuig, gemaakt van gerecycled materiaal en rijdend op zonne-energie, een tocht over Antarctica naar de geografische Zuidpool te maken. Na een barre tocht door hevige sneeuwstormen, moesten ze opgeven voordat ze hun einddoel hadden bereikt. Maar Edwin en zijn crew hebben wel laten zien dat plastic geen afval is maar een grondstof. En dat je je zelfs in de ruigste oorden kunt voortbewegen zonder uitstoot. Er is een prachtige documentaire van gemaakt en Edwin en Liesbeth zijn alweer met hun volgende project bezig: een VOC-schip van gerecycled plastic.

Het hoofdsponsorschap en de actieve rol die Technische Unie in het project heeft vervuld, waren reden genoeg voor de zevenkoppige jury om Technische Unie de Colam Award toe te kennen.

Natuurlijk zijn we meteen naar Edwin en Liesbeth toe gegaan om hen het prijzengeld te overhandigen. Een mooie waardering voor hun bijzondere initiatief!