Wat wordt jouw volgende stap?

Heb jij voldoende zicht op je ontwikkeling?

Loopbaanontwikkeling

Onboarding

Performance Management

Doorgroei of demotie

Scholing en omscholing

Talentontwikkeling

Summerschool

Ben in ontwikkeling


Technische Unie stimuleert jouw ontwikkeling vanaf je eerste werkdag. Ga je voor een opleiding? Zie je een interne vacature die op jouw lijf geschreven is? Wil je je talenten nog beter inzetten? Binnen Technische Unie kun je alle kanten op.

Loopbaan
ontwikkeling


Wil je jouw ambities waarmaken?

Wil jij doorgroeien naar een andere functie? We investeren graag in jouw ontwikkeling. We zetten samen een traject op waarin we kijken wat nodig is om jouw ambitie én die van Technische Unie waar te maken. Een breed scala aan opleidingen is mogelijk. Ga hierover eerst in gesprek met je leidinggevende.

"Het voelde gelijk

vertrouwd"

André Buist

Onboarding


Een goed begin is het halve werk. Iedereen die bij Technische Unie in dienst komt, doorloopt een introductieprogramma. Zo voel je je niet alleen snel thuis, maar ben je ook snel ingewerkt in je nieuwe baan. Voor sommige functies doorloop je nog een aanvullend programma.

"De eerste weken waren intensief"

Henrike ten Voorde

Performance management


Technische Unie wil groeien: in omzet én in productiviteit. Performance management helpt ons daarbij. Je vertaalt organisatiedoelstellingen naar jouw persoonlijke ontwikkel- en resultaatafspraken. Het maakt jouw aandeel in de groei helder en transparant en je haalt het beste uit jezelf. De gespreksmomenten tussen jou en je leidinggevende bieden je belangrijke kansen. Bereid die dus goed voor!

Doorgroeien...
of een stapje terug


Technische Unie is een groot en breed bedrijf. Je kunt letterlijk alle kanten op. Een stapje verder, als er een functie vrijkomt en jij er helemaal klaar voor bent. Of een switch maken naar een ander vakgebied. Bespreek je plannen met je leidinggevende of kijk welke vacatures er zijn.

Er kunnen ook redenen zijn om juist een stapje terug te doen, bijvoorbeeld omdat je thuis tijdelijk meer zorg hebt of omdat het beter is voor jouw duurzame inzetbaarheid. Zelfs met een chronische ziekte kun je je pensioen halen. Zoals Peter Bosch: zijn verhaal lees je hieronder.


Bespreek je ideeën of zorgen met je leidinggevende.

"Op deze manier is het haalbaar"

Peter Bosch

Was magazijnchef in DC Alphen toen hij in 1991 chronisch ziek werd

"Ik had het gevoel: er mist iets"

Margriet van Egmond

Begonnen als uitzendkracht in DC Alphen, doorgegroeid naar teamleider in vaste dienst

Scholing & omscholing


Als toonaangevende groothandel blijven we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied. Naast de verplichte trainingen vanuit wet- en regelgeving, biedt de afdeling Opleiding & Ontwikkeling tal van trainingen en opleidingen over producten, systemen, innovaties en (persoonlijk) leiderschap. Kun jij je functie door omstandigheden niet meer uitvoeren? Is er een andere functie die ook bij jou past? In dat geval is omscholing een optie. Je volgt dan trainingen die jou klaarstomen voor je nieuwe rol.

"Ontwikkeling is hier echt goed geregeld"

Marcella Slechtenhorst

Manager O&O

"Op woensdag maak ik mijn huiswerk"

Marcel Glorie

Projectcoördinator IT Platform Verkoop

Ben jij slim?


Technische Unie is ook actief als lid van de Stichting Duurzame Inzetbaarheid Technische Groothandel, waarin werknemers- en werkgeversorganisaties krachten bundelen om duurzame inzetbaarheid te stimuleren van vakbekwaam personeel in de technische groothandel. Daarvoor is SAM ontwikkeld.


SAM biedt allerlei handige tests waarmee je eigen duurzame inzetbaarheid kunt testen. Want hoe zit het met jouw werk-privé balans? Wat doe je al goed? En valt er nog wat te winnen? Ga direct aan de slag. Ontdek hoe je scoort en wat je te doen staat.

Talent
ontwikkeling


Wat kun jij goed én geeft jou energie? Dat is jouw talent. Als je dat talent kunt inzetten in je functie of (tijdelijk) buiten je functie, dan ben je bezig met talentontwikkeling. Bij Technische Unie stellen we alles in het werk om te zorgen dat jij je talenten maximaal kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld door je een extra rol te geven die los staat van je eigen functie. Of extra taken binnen je functie.

“Als je ambitie hebt en hard werkt zijn er veel mogelijkheden”

Leroy Verschoor zet zijn talenten in voor het Change Team in DC Strijen

Summerschool


De Summerschool is een jaarlijks terugkerende inspiratiedag voor iedereen binnen Technische Unie, georganiseerd door Opleiding & Ontwikkeling. Voor veel collega’s een mooie kans om even uit de dagelijkse realiteit te stappen, collega’s te ontmoeten en samen in een relevant thema te duiken. En natuurlijk om de geleerde lessen mee terug te nemen naar de werkvloer.

Summerschool


De Summerschool is een jaarlijks terugkerende inspiratiedag voor iedereen binnen Technische Unie, georganiseerd door Opleiding & Ontwikkeling. Voor veel collega’s een mooie kans om even uit de dagelijkse realiteit te stappen, collega’s te ontmoeten en samen in een relevant thema te duiken. En natuurlijk om de geleerde lessen mee terug te nemen naar de werkvloer.